RSS

Yer Elmasının Faydaları

01 Mar

Yer Elması Faydaları

Posted: 06 Dec 2010 08:45 AM PST

Yer elması: Toprak altinda patates gibi yumrulari olan bir sebze bitkisi. Vatani Kuzey Amerika olmakla berâber Avrupa ve Türkiye’de sebze olarak yetistirilir.

Kullanildigi yerler:
Besin maddesi olarak inulin ihtivâ eder. Besin degeri patatese yakindir. Karbonhidrat miktarinin düsük olmasi sebebiyle seker hastalarinin kullanabilecegi iyi bir besin kaynagidir.Yerelması yumruları, büyük oranda inülin adlı madde ile meyve şekeri (glikoz) içerir. Bu nedenle tatlı bir lezzeti vardır ve çok besleyicidir. Nişasta içermediğinden kalorisi pek düşüktür.
Süt arttirici ve safra söktürücü etkisi de vardir.İdrar söktürücüdür. Böbreklerin çalışmasını hızlandırır. Haslanarak sebze olarak yenir. Cildi güzelleştirir.Bol idrar söktürür. Kabizligi giderir. Safra gelişini artırır.Cinsel gücü artırıcı etkisini arttırdığı söyleniyor.Anne sütünü artirir. Kan şekerini yükseltmediği için şeker hastalarının kullanmasında faydalar var.

Bol miktarda fosfor, demir ve kalsiyumun yanı sıra A ve C vitaminleri içeren yer elması anne sütünü artırıyor, yaşlılara güç veriyor.

Reklamlar
 
Yorum yapın

Yazan: Mart 1, 2011 in AKTAR ONLİNE

 

Etiketler: , , , , , , , , ,

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: